logo-karistianou-grey

Ολιστική Παιδιατρική

Nature is our medicine! Η φύση είναι η δική μας ιατρική θεραπευτική προσέγγιση. Με σεβασμό στην κλασική παιδιατρική, αλλά με ολιστική αντιμετώπιση και εφαρμογή εναλλακτικών, φυσικών θεραπειών και τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημών, για γερά παιδιά, σωματικά και ψυχικά!

Η παιδιατρική αλλιώς

Στόχος μου δεν είναι να ανακουφίσω απλώς από το σύμπτωμα της πάθησης με όλο και περισσότερα φάρμακα, επιβαρύνοντας τον οργανισμό, που θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτος σε γνωστές και άγνωστες νέες λοιμώξεις. 

Στόχος μου είναι να βοηθήσω το παιδί να χτίσει γερό ανοσοποιητικό, ώστε να αρρωσταίνει όσο γίνεται πιο σπάνια και πολύ ελαφρότερα! Η κλασική Παιδιατρική, παραμένει στο θεραπευτικό μας «οπλοστάσιο» και η κλινική εξέταση του παιδιού, η κορωνίδα της Παιδιατρικής. Ωστόσο, ένα τεράστιο νέο πεδίο επιστημονικής γνώσης στον τομέα της Ιατρικής, έρχεται να προσθέσει κατά την τελευταία 10ετία, σημαντικές θεραπευτικές επιλογές, χωρίς την επαναληπτική και κατευθυνόμενη χρήση φαρμάκων, αντιμετωπίζοντας τον οργανισμό ως ενιαία οντότητα που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Φυσικά, χρησιμοποιούμε και  συμβατικά φάρμακα, όταν τα θεωρούμε πραγματικά αναγκαία και επωφελή. Πάνω από όλα, είναι η ασφάλεια της υγείας του παιδιού στο παρόν και στο μέλλον.

Ασκώ την Ολιστική Παιδιατρική χρόνια και την έχω δει να πετυχαίνει στην πράξη! Ολιστική Παιδιατρική, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα φάρμακο για κάθε παιδί. Τα συμπτώματα που εκδηλώνει κάθε παιδί ξεχωριστά, μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικά αίτια, τα οποία πρέπει να αναζητηθούν και να θεραπευθούν εξατομικευμένα, ώστε να πάψουν να εκδηλώνουν συμπτώματα. 

Η διάγνωση της διαταραχής που προκαλείται στον οργανισμό του παιδιού, γίνεται με τις συμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις (εργαστηριακές, απεικονιστικές), αλλά και άλλες, προηγμένες, με εξοπλισμό που διαθέτουμε. Η διαφορά έγκειται στο ότι με την παραπέρα διερεύνηση, γίνεται εφικτό να εφαρμοστεί ένα μη συμβατικό θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο όμως θα είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της αιτίων που προκαλούν την πάθηση στο ένα και μοναδικό παιδί!

Οι εναλλακτικές μορφές ιατρικής στις οποίες εκπαιδεύτηκα (Μεταβολομική, Κβαντική, Γνωστική Ομοιοπαθητική, Functional medicine, Βιοανάδραση, συμβουλευτική θηλασμού IBCLC, nutritional therapist), δείχνουν την έμφασή μου στα στοιχεία που καθιστούν ευάλωτο ένα οργανισμό, στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει η διατροφή, ως σύνολο στοιχείων που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός ξεχωριστά. 

Κεντρικός πυρήνας όλων, είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για παθήσεις αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις, σαν σύνολο διεργασιών.

Η κβαντική ιατρική βασίζεται σε αρχές της κβαντικής φυσικής και αφορά στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή ότι τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα και μπορούν να επανεκπαιδευτούν ώστε να αναμεταδίδουν ορθές λειτουργικές συχνότητες μεταξύ τους.

Η μεταβολομική έρευνα, στοχεύει στο να αποκαλύψει το πραγματικό αίτιο της πάθησης, καθώς επάρκειες και ανεπάρκειες σε μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να επηρεάσουν πολλαπλές βιολογικές διεργασίες. Η βασική χημική ανισορροπία του οργανισμού μπορεί να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί προληπτικά ή θεραπευτικά, για ένα χρόνιο νόσημα.

Η Γνωστική Ομοιοπαθητική, είναι ένα νέο ρεύμα ομοιοπαθητικής, ενα πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χρόνια και προσωρινά προβλήματα.

Η Functional medicine ή αλλιώς Λειτουργική Ιατρική, δρα για τη διόρθωση προβλημάτων στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα χρησιμοποιώντας φυσικά συμπληρώματα όπου είναι δυνατόν και φυσικούς τρόπους για αλλαγές στον τρόπο ζωής, ώστε να διορθώσει προβλήματα υγείας.

Η Νευροανάδραση, ανήκει στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των Νευροεπιστημών. Η Νευροανάδραση εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα. Εφαρμόζεται σε παιδιά άνω των 6 ετών, με σύνδρομο διάσπασης προσοχής, υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, πονοκέφαλοι έντασης, ημικρανίες, διαταραχές ύπνου, κ.α.

Επικοινωνήστε μαζί μου εάν έχετε απορίες για συγκεκριμένες παθήσεις

Μαρία Καρυστιανού
Παιδίατρος

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕΝΟΥ